Oświadczenie o polityce prywatności – opis pliku i informacje na temat przetwarzania danych

1. Kontroler

Vexve Oy
Pajakatu 11
38200 Sastamala, Finlandia
Identyfikator firmy: 2206015-1

2. Kwestie związane z plikiem danych

Osobą odpowiedzialną za sprawy związane z plikiem danych jest Jarkko Hämäläinen.

3. Kwestie związane z plikiem danych

Rejestr klientów Vexve Oy

4. Podstawa i cel używania pliku danych

Vexve Oy przetwarza dane osobowe osób kontaktowych swoich klientów i potencjalnych klientów w celu zarządzania relacji z klientami i innymi relacjami (oraz utrzymywania i rozwijania ich) na podstawie stosownych powiązań na potrzeby marketingu, analiz, produkcji, dostarczania i rozwijania usług, badań rynkowych i innych celów statystycznych. Dane osobowe przechowywane w pliku danych mogą być używane na potrzeby marketingu adresowanego do klientów lub potencjalnych klientów firm Vexve Oy (w tym bezpośredniego marketingu elektronicznego) oraz takiego marketingu w granicach określonych prawem. Klienci mają prawo określenia osoby kontaktowej, której dane osobowe będą przechowywane w rejestrze klientów firmy Vexve Oy do konkretnych relacji z klientami.

5. Dane uwzględnione w rejestrze

Danae przechowywane w rejestrze nie zawierają danych osobowych, które nie są potrzebne do zarządzania bieżącymi lub przyszłymi relacjami z klientami.

Rejestr może zawierać następujące dane:

• Imię i nazwisko
  • Numer telefonu komórkowego
  • Adres e-mail
  • Adres pocztowy
  • Stanowisko w firmie
  • Zakazy marketingowe
  • Informacje na temat relacji z klientem, takie jak faktury i płatności

Co więcej rejestr może zawierać informacje dotyczące klienta, które zostały zgromadzone przed możliwymi relacjami z klientem lub w ich trakcie, takie jak:

• Informacje na temat przyszłych wydarzeń (godziny i daty spotkań)
  • Dane historyczne na temat minionych wydarzeń (informacje o kontaktach, oferty i spotkania)

6. Typowe źródła danych

7.Ujawnianie danych

Vexve Oy może ujawnić dane przechowywane w jej plikach danych z poszanowaniem ograniczeń i zobowiązań wynikających z obowiązujących przepisów. Dane mogą zostać ujawnione w związku z możliwymi transakcjami korporacyjnymi prowadzonymi przez Vexve.

Na potrzeby technicznej lub operacyjnej implementacji przetwarzania danych, fragmenty danych mogą zostać przesłane do podwykonawców firmy Vexve Oy, lub dane mogą być przetwarzane w inny sposób za pomocą połączenia technicznego.

8. Zasady ochrony danych

Wszyscy członkowie personelu oraz niepowiązane osoby działające w imieniu firmy Vexve Oy dochowują poufności zawodowej dotyczącej wszystkich danych klientów. Korzystanie z rejestru jest chronione za pomocą poświadczeń użytkowników, haseł i praw dostępu. Dane są chronione za pomocą bezpiecznego połączenia.

9. Prawa dostępu do danych w rejestrze i ich egzekwowanie

Wszystkie podmioty danych mają prawo dostępu do ich danych osobowych. To prawo może być egzekwowane bezpłatnie raz w roku (12 miesięcy). Na podstawie ustawy o ochronie danych osobowych podmioty danych mają prawo dostępu do swoich danych osobowych przechowywanych w pliku danych, składając podpisany osobiście wniosek lub zgłaszając się osobiście w siedzibie kontrolera. Informacje kontaktowe kontrolera są podane w sekcjach 1 i 2 niniejszego oświadczenia o polityce prywatności.

10. Poprawianie i kasowanie danych osobowych

Podmioty danych mają prawo żądać poprawienia lub skasowania niedokładnych, niekompletnych, niepotrzebnych lub zdezaktualizowanych danych osobowych, powiadamiając kontrolera przy użyciu adresu podanego w sekcji 1 niniejszego oświadczenia o polityce prywatności. Dane przechowywane w rejestrze mogą zostać skasowane na żądanie podmiotu danych.